20 years of industry experience

Support Chalmers Teknikpark - 031 69 01 00

Aina nopea ilmainen toimitus!
Jo 30'000 tyytyväistä asiakasta!

     

Vattenkvalitét Stockholm

Stockholms dricksvatten är “av högsta kvalitet”, eller?

Clearly of Sweden är ett bolag som tillhandahåller vattenreningsprodukter. Vi startade verksamheten 2004 med mål att hjälpa fler människor att leva hälsosamt genom att rena vårt absolut viktigaste livsmedel – vatten. Vi vet att svenskt vatten inte är så rent som många tror. Våra vattenledningar har många år på nacken och kemikalier och miljögifter har ökat under lång tid. Visst har vi reningsverk och visst görs bra saker av duktiga människor, men faktum kvarstår – vårt kranvatten innehåller både läkemedelsrester och skadliga kemikalier. Här är våra synpunkter, baserade på forskning och aktuella nyheter om Stockholms kranvatten och kvalitet.

 

Stockholms dricksvatten & kranvatten – hur är kvaliteten egentligen?

 

Hela 2 miljoner människor får sitt dricksvatten från Mälaren, som inte bara är landets största  dricksvattentäkt utan också tar emot vatten från några av Sveriges största reningsverk. Eftersom reningsverken inte har kapacitet att ta bort alla miljöföroreningar hamnar de i naturen – och i stockholmarnas kranvatten, visar en unik studie av SLU:

 

“Organiska miljöföroreningar är en stor grupp ämnen som bland annat inkluderar läkemedel, industrikemikalier, rester från skönhetsprodukter och högfluorerade ämnen (PFAS) [...] De har upptäckts i vatten, sediment, jord och biota.” (https://www.slu.se/ew-nyheter/2020/3/ny-studie-om-organiska-miljofororeningar-i-malaren/

 

Den vanligaste filtreringsmetoden i samtliga vattenreningsverk är sandfilter, vilket härmar hur den naturliga processen ser ut. Det fungerar till viss del på naturligt förekommande föroreningar – men bevisligen inte alls lika bra på de kemiska. Vatten är vårt viktigaste livsmedel och det vi varje dag konsumerar mest av. Det innebär att även låga halter föroreningar i dricksvattnet kan innebära hälsorisker – inte minst för barn och gravida. 

 

Vi tycker att vi alla förtjänar information och kunskap om de hälsorisker vi dagligen utsätts för: risker som ofta ignoreras eller göms undan. Vi är stolta över att kunna erbjuda möjligheten att rena sitt vatten redan i kranen. 

 

Lästips om kranvattnet i Stockholm: 

 

Läkemedelsrester i Mälaren: https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2021/02/lakemedel-fororenar-vara-vatten-lakare-bor-agera/ 

 

Om hur filtreringen i reningsverken fungerar: 

https://www.svensktvatten.se/fakta-om-vatten/vattenskolan/vattenskolan-start/vattnets-vag/quiz-steg-5/ 

 

Reningsverken och PFAS:

http://vav.griffel.net/filer/SVU-rapport_2017-20.pdf 

 

Undersökning om “Ultrafilter och granulerat aktivt kol för avskiljning av mikroföroreningar”:

https://www.svensktvatten.se/contentassets/7ec170db0a6d4d8a84523b0340841755/vu-rayt-19-01.pdf 

Vad kan du som privatperson göra för att förbättra din egen vattenkvalitet?

Eftersom reningsverken idag inte klarar av att filtrera bort alla skadliga ämnen från vårt kranvatten är den enda lösningen vattenrenare och vattenfilter för hemmabruk. På så sätt kan man reducera och minimera de föroreningar som kan vara skadliga för vår hälsa. Clearlys multifiltermedia renar vattnet i flera steg, bland annat med granulerat aktivt kol som är det enda som fungerar effektivt på allt från läkemedelsrester till kemiska föreningar.

 

Det är enkelt att rena ditt dricksvatten i hemmet. De flesta börjar med krantoppfilter till kranen i köket, eller en vattenfilterkanna. Produkterna är smidiga att installera och komma igång med direkt. Vill du även duscha rent och slippa föroreningar i vattenångan, rekommenderar vi ett duschfilter. Även det är enkelt att installera, det tar bara ett par minuter.

 

Välkommen till ett renare liv för dig och din familj!

Clearly XPRESS

Värför filtrera?

Kundservice

Köpvillkor

Om Clearly of Sweden

Asiakkaan sisäänkirjautuminen

     

Takaisin alkuun
Tuottaja: Wikinggruppen