20 years of industry experience

Support Chalmers Teknikpark - 031 69 01 00

Ilmainen toimitus - Nopeat toimitukset - Turvalliset ostot

     

Miksi vedenpuhdistus on tärkeää?

Ympäristölääketieteen tutkijoiden mukaan juomaveden laadun valvonta on liian heikkoa. Juomavesi on tärkein elintarvikkeemme, jota kuluu arviolta 2-2,5 litraa henkilöä kohden päivässä. Tämä suuri kulutus tarkoittaa, että jo hyvin pienet pitoisuudet voivat johtaa erilaisten epäpuhtauksien, kuten kemikaalien, suureen saantiin.

Viime vuosina on raportoitu ongelmista, jotka liittyvät kemikaalien käytöstä johtuvaan kemialliseen saastumiseen kunnallisessa juomavedessä. Siksi on tärkeää suodattaa ja puhdistaa juomavesi, jotta voidaan välttää muun muassa terveysriskejä aiheuttavat haitalliset kemialliset epäpuhtaudet.

Veden puhdistamisessa on kyse tietoisesta valinnasta ryhtyä toimiin sinun ja perheesi hyväksi, jotta vesijohtovedestä löytyvien epäpuhtauksien saaminen vähenisi Ruotsissa.

Jos et suodata vettäsi - silloin sinä itse olet suodatin!


Ruotsalainen vesijohtovesi on tikittävä terveys- ja ympäristöpommi!

Kuuntele uutinen aiheesta ruotsiksi


Juomavesi on tärkein elintarvikkeemme, ja vesi- ja viemäriverkostot ovat Ruotsin ylivoimaisesti kriittisin vesihuoltojärjestelmä. Silti juomaveden laadun vaihtelu suuressa osassa maata on asia, josta harva on huolissaan tai josta harva edes tietää..

Lue lisää ruotsiksi Göteborgs Posten -lehdestä 

 

Ruotsissa ei tällä hetkellä ole lakisääteisiä vaatimuksia kunnallisessa juomavedessä olevien haitallisten ja myrkyllisten aineiden, kuten maataloudesta ja teollisuudesta peräisin olevien erilaisten kemikaalien ja torjunta-aineiden, valvonnasta. 

Ei myöskään esimerkiksi lääkejäämien osalta, jotka lisääntyvät tällä hetkellä voimakkaasti Ruotsin vesijohtovedessä. Ruotsissa on myös laajoja kasvavia ongelmia liian vanhojen vesijohtojen kanssa eri puolilla maata. 

”Jos ihmiset tietäisivät, miten huonossa kunnossa vesijohdot ovat Ruotsissa, he eivät joisi vesijohtovettä”


Uskallammeko juoda ruotsalaista vesijohtovettä?

Tosiasia on, että ruotsalainen vesijohtovesi sisältää lääkejäämiä, kemikaaleja, raskasmetalleja ja monia muita epäpuhtauksia, jotka ovat haitallisia sinun ja perheesi terveydelle. Juomavedestä on mitattu korkeita pitoisuuksia esimerkiksi myrkyllistä PFOS-yhdistettä monissa osissa maata. 

Vakavat terveysriskit ja laajalle levinnyt saastuminen ovat saaneet tutkijat kutsumaan tätä ” Ruotsin vakavimmaksi kemikaalionnettomuudeksi nykyaikana”.

Lue lisää ruotsiksi: Svenska Dagbladet 


Esimerkiksi tältä näyttävät Göteborgin ja Kungsbackan käytetyt suodatinpatruunat alle 5 kuukauden kuluttua ja verrattuna uuteen suodatinpatruunaan.

Nämä kunnat väittävät, että niiden juomavesi on aivan ensiluokkaista.

”Tosiasia on, että jos et suodata vettäsi, kehosi on suodatin.”

Mitä vesijohtovedessäsi on?

Ruotsin juomavedessä enemmän ympäristömyrkkyjä kuin aiemmin luultiin Maanantai 25 heinäkuu 2016, 12:46

Suurin osa Ruotsin kunnallisesta juomavedestä löytyneistä ympäristömyrkyistä on löydetty sattumalta. Nyt vesiviranomaiset ja Ruotsin geologinen tutkimuslaitos (SGU) toivovat kansallista juomaveden seurantaohjelmaa. Viime vuonna Ruotsin ympäristönsuojeluvirasto sai hallituksen toimeksiannon selvittää PFAS-ympäristömyrkkyjen, vahvasti fluorattujen aineiden, leviämistä Ruotsin kunnallisessa juomavedessä. Tutkimus osoitti, että PFAS-yhdisteitä esiintyy kolmessa neljästä analysoidusta vesilähteestä. ”Uskomme, että aineita on enemmän kuin ne, joita seuraamme. Meillä on Ruotsissa riittämätön valvontaohjelma", SGU:n yksikönpäällikkö Klas Arnerdal sanoi Ruotsin radiolle.

Nykyään kukin kunta valvoo itse juomavetensä laatua, mutta systemaattista kansallista valvontaohjelmaa ei ole, vaikka muun muassa vesiviranomaiset ja SGU katsovat sen olevan tarpeen. Puhdasta vettä on pidetty itsestäänselvyytenä! Ja kun nyt alamme tutkia asiaa, huomaamme, että ei, se ei ollutkaan niin puhdasta, sanoo Carolina Lindeberg Ruotsin vesivirastosta Ruotsin radiolle.

Lue lisää: supermiljöbloggen ja Sveriges Radio.


 Miksi sinun pitäisi suodattaa vesijohtovesi

- Poistaa monia haitallisia epäpuhtauksia
- Vähentää jätteiden määrää ympäristössä
- Monia terveyshyötyjä
- Yli 200 kertaa halvempaa kuin pullotettu vesi.

Clearly vedenpuhdistimet ovat uusinta vedenpuhdistusteknologiaa, ja ne muuttavat tavallisen vesijohtoveden paremmaksi, maukkaammaksi ja terveellisemmäksi juomavedeksi. Suodattaminen vähentää monia epäpuhtauksia, jotka voivat olla haitallisia sinulle ja perheesi terveydelle.

Poistamalla haitalliset epäpuhtaudet suodatettu vesi on huomattavasti parempaa sinulle ja terveydellesi. Lisäksi se on myös huomattavasti edullisempaa ja paljon parempi ympäristölle kuin pullotettu vesi.


Veden suodattaminen poistaa ja vähentää vesijohtovedessä esiintyviä haitallisia epäpuhtauksia.

kuten ...

- Raskasmetallit
Vesijohtovedessä esiintyy lyijyn kaltaisia raskasmetalleja, jotka ovat terveydelle haitallisia. Clearly vedensuodattimet vähentävät lyijyä tehokkaasti. 

- Lääkejäämät
Ruotsalaisen vesijohtoveden tiedetään sisältävän pieniä määriä monia eri lääkeaineita, kuten antibiootteja ja hormoneja, jotka vaikuttavat negatiivisesti terveyteemme. 

- Kemikaalit, teollisuuden epäpuhtaudet ja torjunta-aineet
Ruotsalaisessa vesijohtovedessä on yhä enemmän erilaisia teollisuudesta ja maataloudesta peräisin olevia kemikaaleja ja torjunta-aineita.

- Kloori ja kloorin sivutuotteet
Kloori on desinfiointiaine, jota esiintyy aina jossain muodossa ruotsalaisessa kunnallisessa vesijohtovedessä, ja sen tehtävänä on tappaa mikro-organismeja vesijohdoissa, mutta se myös häiritsee elimistömme luonnollista bakteeriflooraa, mikä heikentää immuunijärjestelmäämme. Desinfiointiaineen sivutuotteet voivat myös johtaa sairauksiin, kuten syöpään. 

Säästä rahaa ja ympäristöä

Vaihtamalla pulloveden Clearlyn suodatettuun veteen, saat vuodessa noin samalla hinnalla 7000 litraa puhdasta suodatettua vettä, jolloin säästät tuhansia muovisia vesipulloja ja säästät tuhansia euroja.

Clearlyn vedensuodattimet tuovat puhtaan, maistuvan ja terveellisen veden kaikkien saataville.

Handla här Clearly´s populäraste vattenrenare och filterpatroner » till bästa priser! 

Vill du läsa mera klicka här!

Filtrera för hälsan »ekonomin » och miljön ».

Läs mer bland våra artiklar och fördjupningar ».


Clearly rekommenderar 


Ring gärna oss på 031 - 69 01 00 så hjälper vi dig vidare 

Clearly XPRESS

Värför filtrera?

Kundservice

Köpvillkor

Om Clearly of Sweden

Asiakkaan sisäänkirjautuminen

     

Takaisin alkuun
Tuottaja: Wikinggruppen