Support Chalmers Teknikpark - 031 69 01 00

Fri frakt - Snabba leveranser - Trygga köp 

    

Varför vattenrening?

Kontrollen av svenskt dricksvatten är för dålig anser miljö-medicinska forskare. Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel med en beräknad konsumtion på 2-2,5 liter per person och dag. Denna höga konsumtion innebär att även mycket låga halter av föroreningar kan resultera i ett stort intag av olika föroreningar t.ex kemikalier.

Under de senaste åren har det rapporterats om problem med kemisk förorening i kommunalt dricksvatten som orsakats av kemikalieanvändning. Det är därför angeläget att filtrera och rena sitt dricksvatten för att bland annat undvika hälsofarliga kemiska föroreningar som innebär hälsorisker.

Vattenrening handlar om att medvetet välja att vidta åtgärder för dig och din familj för att minska mängden föroreningar som finns i svenskt kranvatten.

Om du inte filtrerar ditt vatten - då är det du som är filtret!


Svenskt kranvatten är en tickande hälso- och miljöbomb!

Lyssna ovan på Dagens Eko


Dricksvattnet är vårt viktigaste livsmedel och VA-näten utgör Sveriges i särklass mest samhällskritiska försörjningssystem. Trots detta är den svajande kvaliteten i dricksvattenleveransen över stora delar av landet något som få engageras av eller ens känner till.

Klicka här för att läsa mer i GP 

 

Det finns idag inga lagkrav i Sverige för kontroll av skadliga och gifta ämnen i kommunalt dricksvatten som t.ex olika kemikalier och bekämpningsmedel från jordbruk och industri. 

Ej heller för t.ex läkemedelsrester som idag kraftigt ökar i svenskt kranvatten. Sverige har dessutom även omfattande växande problem med allt för gamla vattenledningar runt om i landet. 

”Om folk visste hur dåliga vattenledningar vi har i Sverige skulle de inte dricka vattnet”

Klicka här och läs mer i Smålandsposten 


Vågar vi dricka svenskt kranvatten?

Fakta är att i svenskt kranvatten finns det t.ex läkemedelsrester, kemikalier, tungmetaller och många andra föroreningar som skadar dig och din familjs hälsa. Höga värden av t.e.x. giftet PFOS har uppmätts i dricksvattnet på många platser i landet. 

De allvarliga hälsoriskerna tillsammans med den stora spridningen gör att forskare har talat om den ”allvarligaste kemikalieolyckan i Sverige i modern tid”.

Klicka här för att läsa mer i SVD 


Så här ser t.ex använda filterpatroner ut ifrån Göteborg och Kungsbacka efter knappt 5 månader och i jämförelse med en ny filterpatron.

Dessa kommuner säger sig ha ett absolut förstklassigt dricksvatten.

"Fakta är att om du inte filtrerar ditt vatten är det din kropp som är filtret."

Vad finns i ditt kranvatten?

Mer miljögifter i svenskt dricksvatten än man tidigare trott  Måndagen den 25 juli 2016, kl. 12.46

De flesta miljögifter som hittats i svenskt kommunalt dricksvatten har upptäckts av en slump. Nu vill Vattenmyndigheterna och Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) se ett nationellt kontrollprogram för dricksvatten. Förra året fick Naturvårdsverket i uppdrag av regeringen att undersöka spridningen av miljögiftet PFAS, högflourernade ämnen i svenskt kommunalt dricksvatten. Undersökningen har visat att PFAS förekommer i tre av fyra av de undersökta vattentäkter. Vi tror att det finns fler ämnen än de vi har bevakning på. Vi har ett bristfälligt kontrollprogram i Sverige säger Klas Arnerdal, enhetschef på SGU till Sveriges Radio.

Idag är det upp till varje kommun att hålla koll på sitt dricksvatten, men det saknas en systematisk nationell kontroll, något som bland annat Vattenmyndigheterna och SGU menar på behövs. Man har tagit det rena vattnet för givet! Och när vi nu börjar att undersöka så upptäcker vi att, nej det var inte så rent, säger Carolina Lindeberg från Vattenmyndigheten till Sveriges Radio.

Klicka här för att läsa mer på supermiljöbloggen och Sveriges Radio.


 Varför du bör filtrera ditt kranvatten

-  Avlägsnar många skadliga föroreningar
-  Minskar avfall i miljön
-  Många hälsofördelar
-  Mer än 200 gångare billigare än buteljerat vatten

Clearly vattenrenare har senaste nytt inom vattenteknik och gör det vanliga kranvatten till ett bättre, godare och hälsosammare dricksvatten. Reducerar därmed många föroreningar som kan vara skadliga för dig och din familjs hälsa.

Genom att ta bort skadliga föroreningar är filtrerat vatten betydligt bättre för dig och din hälsa. Dessutom är det också betydligt mer prisvärt och mycket bättre för miljön än vatten på flaska.


Tar bort och reducerar skadliga föroreningar som finns i svenskt kranvatten

som t.ex ...

- Tungmataller
Tungmetaller som t.ex bly finns i kranvattnet och är skadligt för hälsan. Clearly vattenfilter reducerar effektivt bly. 

- Läkemedelsrester
Svenskt kranvatten är känt för att innehålla spårnivåer av många olika läkemedel inklusive antibiotika och hormoner som påverkar vår hälsa negativt. 

- Kemikalier, industriella föroreningar och bekämpningsmedel
Ökande mängder av olika kemikalier och bekämpningsmedel från industri och jordbruk finns i svenskt kranvatten.

- Klor & klorerings-biprodukter
Klor är ett desinfektionsmedel och finns alltid i någon form i kommunalt svenskt kranvatten och har till uppgift att döda mikroorganismer i vattenledningar men rubbar även vår naturliga bakterieflora i kroppen, vilket försämrar vårt immunförsvar. Biprodukter av desinfektionsmedel kan även leda till sjukdomar som t.ex cancer och dessutom till dålig smak på vatten. 

Spara pengar och miljön

Genom att byta från buteljerat vatten till Clearly filtrerat vatten får du ca 7000 liter rent filtrerat vatten under ett år vilket innebär att tusentals plastvattenflaskor försvinner samtidigt som du tjänar tusentals kronor.

Clearly vattenfilter hjälper till att göra rent, gott och friskt vatten tillgängligt för alla.

Handla här Clearly´s populäraste vattenrenare och filterpatroner » till bästa priser! 

Vill du läsa mera klicka här!

Filtrera för hälsan »ekonomin » och miljön ».

Läs mer bland våra artiklar och fördjupningar ».


Clearly rekommenderar 


Ring gärna oss på 031 - 69 01 00 så hjälper vi dig vidare 

Clearly XPRESS

Värför filtrera?

Kundservice

Köpvillkor

Om Clearly of Sweden

Asiakkaan sisäänkirjautuminen

    

Takaisin alkuun
Tuottaja:  Wikinggruppen